30 Nisan 2021 Cuma

Yeşil Otlu Makarna

Fesleğenli bir makarna tarifimiz var. Siz de fesleğenin güzelim kokusu ve tadını seviyorsanız bu tarifimizi beğeneceksiniz.

Malzemeler:

Yeşil Sos için:

1dmt fesleğen
1dmt ıspanak
5dal maydanoz
4-5 dal dereotu
Arzuya göre az limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı süt

Beşamel Sos için:

3yk yulaf unu
Yarım litre light süt
Yarım çay bardağı parmesan
1çb kaşar peynir
Fesleğenli limon tozu
1 çk tatlı kırmızı biber
Tuz/Karabiber

Makarna için beğendiğiniz marka ve sevdiğiniz çeşit kullanabilirsiniz.

Ilk olarak tüm yeşillikleri rondodan geçiriyoruz.
Sütü ilave edip bir kere daha rondodan geçirip kenara alıyoruz.
Beşamel sos için yağda unu kavurmaya başlıyoruz. Ezdiğimiz sarımsakları yağ un karışımına ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra kararan karışıma sütü yavaşça ilave ediyoruz ve 5 dakika orta ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ayrı bir tencerede kaynattığımız makarnamızın suyundan 3-4yk ilave edebilirsiniz bu hem kıvamı sıvılaştıracak hem de sosu daha lezzetli yapacaktır. (Beşamel sosun lapa bir kıvamı olması gereklidir). Kaşar ve parmesanı rendeleyip en son tuz ve diğer tüm baharatlarla birlikte ekleyip 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.

En son kaynayan makarnayı süzüyoruz ve bir kenarda beklettiğimiz yeşil sosu beşamel sosla karıştırıp makarnaya ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.

Ellerinize sağlık yine çok lezzetli bir yemek pişirdiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder