Birazdan menü güncelleniyor. Tavuk severlerin bayıla bayıla yiyeceği Ananaslı Tavuk siparişini vermek için geç kalmayın.
Ananaslı Kremalı Tavuk ve Basmati Pilavı
Malzemeler
Tavuk göğsü (kuşbaşı dilimlenmiş)
Ananas
Krema
Sarımsak
Susam
Şeker
Karabiber
Muskat
Bir tutam tuz
Pilav için Malzemeler
Basmanti pirinci
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanış
1. Sarımsakları soyduktan sonra ince ince kıyın.
2. Ananas dilimlerini 4’e bölün.
3. Pirinci yıkayın ve suyunu süzün.
Tarif
1. Tavuk dilimlerini orta ateşte kavurmaya başlayın. (Dilerseniz tencere kapağını kapatarak aralıklarla karıştırıp, kontrol edebilirsiniz.)
2. Tavuklar suyunu çekmek üzereyken ananasları ve sarımsakları ekleyin.
3. Arzuya göre şekeri ekleyin ve diğer tüm baharatları ekleyip, kısık ateşte dinlendirerek pişirin. (Yaklaşık 10 dakika)
4. En son krema ve susamı ekleyip, orta ateşte sürekli olarak karıştırın. Kremanın kesilmemesi için karıştırma işlemine ara vermeyin. 6-7 dakika kremanın pişmesi için yeterli olacaktır.
Pilav için pirinci az yağ da kavurmaya başlayın. Bir tutam tuz ekleyin ve 1 bardak pirinç ölçüsüne 1-1/4 bardak su ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Pirinç suyunu çektiğinde ateşin altını kapatın ve tencere ile kapak arasına kağıt havlu yerleştirin. Pilavı yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra tavukla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder