Farklı bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Alternatif tatları seven, hımmm ben bunu nasıl düşünemedim diyenler için yeni bir tarif
Ananaslı Kabak ÇorbasıMalzemeler
4 adet kabak
4 dilim ananas
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 bardak süt
1/2 çb zeytinyağı
1/2 çk karabiber
1/2 çk zencefil tozu
1/2 çk köri
1 çk tuz
Hazırlanış:
4 adet kabak
4 dilim ananas
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 bardak süt
1/2 çb zeytinyağı
1/2 çk karabiber
1/2 çk zencefil tozu
1/2 çk köri
1 çk tuz
Hazırlanış:
1. Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı 4'e bölün.
2. Kabakların saplarını kesin ve kalanını 3'er cm kalınlığında dilimleyin.
3. Ananas dilimlerini 4 'e bölün.
4. Baharatlar ve süt hariç hazırladığınız tüm malzemeyi bir tencereye alın ve üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. 5 dakika soteleyin.
5. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve baharatları serpip, kısık ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
6. Tüm malzeme piştiğinde blendardan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
7. En son yarım çay bardağı süt ekleyin ve iyice karıştırın.
Afiyet olsun.
2. Kabakların saplarını kesin ve kalanını 3'er cm kalınlığında dilimleyin.
3. Ananas dilimlerini 4 'e bölün.
4. Baharatlar ve süt hariç hazırladığınız tüm malzemeyi bir tencereye alın ve üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. 5 dakika soteleyin.
5. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve baharatları serpip, kısık ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
6. Tüm malzeme piştiğinde blendardan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
7. En son yarım çay bardağı süt ekleyin ve iyice karıştırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder