Bulgur pilavının kalorisi düşük ve diyet dostu olduğunu biliyor muydunuz?
Pirzola Kuzu Etli ve Kurutulmuş Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1 buçuk bardak pilavlık bulgur
300 gr kuzu pirzola eti
1 büyük boy kırmızı soğan
2 adet sarımsak
2 bucuk bardak su
1 tk tuz
2 yk domates salçası
2 yk sebze kurusu
1 adet chili biber
½ havlıcan baharatı
1 yk tereyağı
300 gr kuzu pirzola eti
1 büyük boy kırmızı soğan
2 adet sarımsak
2 bucuk bardak su
1 tk tuz
2 yk domates salçası
2 yk sebze kurusu
1 adet chili biber
½ havlıcan baharatı
1 yk tereyağı
Hazırlanışı:
Tereyağını önceden ısıttığımız tavada eritiyoruz ve etimizi ilave ediyoruz. Orta ateşte etimizi kavurmaya başlıyoruz. (etimiz hafif renk alınca (3-4 dk yeterli) küp küp doğradığımız biberi, soğanı ve sarımsakları ekliyoruz etle birlikte 3-4 dakika kavuruyoruz.
Salça dahil tüm baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
En son bulguru ekliyoruz ve 2 dakika kadar tüm malzemelerle birlikte kavurup ılık suyu üzerine ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
Suyunu çektiğinde tencere kapağını kaldırıp pilavın üstüne değmeyecek şekilde havlu kağıt yerleştiriyoruz. Tekrar kapağı kapatıp 5 dakika demlenmesi için bekletip servis edebilirsiniz.
Salça dahil tüm baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
En son bulguru ekliyoruz ve 2 dakika kadar tüm malzemelerle birlikte kavurup ılık suyu üzerine ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
Suyunu çektiğinde tencere kapağını kaldırıp pilavın üstüne değmeyecek şekilde havlu kağıt yerleştiriyoruz. Tekrar kapağı kapatıp 5 dakika demlenmesi için bekletip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder