Basit ama bir o kadar faydalı bir tarifle sizlerleyiz. Kutu Mutfak olarak bilindik tatlara farklılık katmak amacıyla yeni tarifler deniyoruz. Bu tarifimizde de mercanköşk baharatını kullanarak hem lezzette farklılık hem de bugünlerdeki virüs salgın gibi haberlere sağlıklı bir tarifle karşı gelmek istedik.
Malzemeler:
1 kilo brüksel lahanası
1 adet büyük kuru soğan
8 adet tavuk but
2 çk mercan köşk
1 buçuk çk tuzot
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 çk karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanış:
Tavukları bir kaba koyuyoruz. Yağ ve diğer tüm baharatları ekliyoruz. Sarımsağı da ilave edip iyice birbirine karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yan yana tavukları dizip 180 derece de ısıttığımız fırına 30 dakika süre için yerleştiriyoruz. Aralıklarla fırını kontrol edip tavuğun suyunu kaşık yardımıyla üzerine gezdiriyoruz. (Böylelikle tavuk pişerken kurumayacak).
Bu sırada brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölüp, soğanı da 1 cm kalınlıklarla doğrayarak az tuz ve zeytinyağı ilave edip tavuklarla aynı derecede pişen fırına yerleştiriyoruz. Brüksel lahanamızla tavuklar aynı zamanda hazır olacaktır. (Fırın ısınıza ve gücünüze bağlı siz kontrollerinizi yaparsınız ancak tahmini pişme süresi 30-35 dakikadır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder