8 Nisan 2021 Perşembe

Hardal Soslu Pirzola

Ağzınıza layık bir tarifle hafta sonuna girelim dedik. Pirzola ve hardal sos uyumunu yakaladık ve tarifi yazdık. Yine pratik yine çok lezzetli.

Hardal Soslu Pirzola

Malzemeler (4 kişilik)

8 adet kuzu pirzola
6 adet patates
1 kase kaşar peyniri
1 yk taneli hardal
1 adet yumurta sarısı
1/2 bardak zeytinyağı
2 yk tereyağı
Tuz

Tarif
Genişçe bir tencereye patatesleri koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif tuz serpip yumuşayana kadar kaynatın. (Bıçak rahatça batıyorsa patatesler pişmiş demektir.). Patatesleri hafif soğuduğunda kabuklarını soyun ve patatesleri çatal yardımıyla ezin. Az tereyağı, tuz ve rende kaşar peynir ekledikten sonra iyice ezin ve püre kıvamına getirin.
Pirzola etlerini patatesler haşlandıktan sonra hazırlarsanız hepsini aynı anda sıcak servis etmiş olursunuz.Pirzola için tavayı ısıtın. Az yağ koyun ve kızdığında pirzolaları tek tek dizin. Hafif tuz serpin ve tencere kapağını kapatarak pirzolanın her bir tarafını kızarana kadar pişirin.

Sos için:

Taneli hardalı, zeytinyağını ve yumurta sarısını iyice mixer yardımıyla çırpın. Kremsi bir kıvam aldığında hardal sosunuz hazır demektir.Görseldeki gibi servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder