13 Nisan 2021 Salı

Patlıcan Kızartma Üzeri Humus

Harika bir tarifimiz var .Patlıcanla humusun uyumuna bayılacaksınız.

Gelsin tarif 

Malzemeler

5 adet bostan patlıcanı (küçük boy enine dolgun)
10 adet çeri domates
6-7 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 bardak haşlanmış nohut
2 yk tahin
Yarım demet dereotu
1 çk kimyon
1/2 çk karabiber
1 çk tuz
1-2 yk su
Zeytinyağı

Hazırlanış
1.Patlıcanları 1’er cm den daha ince şekilde dilimleyin. (Boydan ve saplarını koparmadan.)
2.Daha kolay pişmesi için dilimlerin ortasına bıçakla çizikler atın.
3.Geniş bir kaba su koyun ve bir çk tuz ekleyip, patlıcanları içine atın ve 5 dakikaya yakın bekletin. (Amaç patlıcanların acı suyunu çıkarmak). Sonrasında suyu süzün ve patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın.
4.Domatesi minik minik doğrayın.

Tarif
1.Isıttığınız tavaya yağ ekleyip, patlıcanların her tarafı kızarana kadar pişirin. Yağ azaldıkça ilave edin.
2. Bu sırada nohutu, soğanı, sarımsağı, dereotunu, kimyonu, karabiberi, tahini, tuzu blendar’dan geçirin.

Görseldeki gibi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder