Uzak doğu'dan harika bir tarifimiz var. Umarız keyifle hazırlarsınız.
Malzemeler
500 gram kuş başı antrikot
1 adet portakal
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam
3 adet havuç
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 adet küp şeker
Pilav için;
2 bardak pirinç
3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Hazırlanış sarımsağı ezin, portakalın suyunu sıkın, havucu dilim dilim doğrayın.Pirinci yıkayın.Thai usulu et için; önceden ısıttığın tavaya sarımsağı ve eti ekle. Orta ateşte kavurmaya başlayın.10 dakika sonra ateşi kısığa getirin ve yarım çay bardağından bir parmak az kaynar su ekleyip eti pişmeye bırakın. ( 30 dakika yeterli olacaktır. )Et yumuşadığında havuçları ilave edin 5-6 dakika kadar birlikte kavurun ya da kapağı kapalı pişmeye bırakın.Sonrasında şeker, soya sosu, fıstık ezmesi, pul biber ve portakalın suyunu döküp yüksek ateşte pişirip etin suyunu çektirebilirsiniz.Et suyunu çektiğinde susam dökerek pilav yanında servis edebilirsiniz.Pilav için; Isıttığın tavada tereyağını erit ve yıkadığın pirinçi ekleyin.1 çay kaşığı tuz ilave edin. 5 dakika kavurun.1 bardak pirinçe 1 buçuk bardak ılık su ekle ve orta kısık ateşte pişmeye bırakın.Pilav suyunu 20-25 dakika içinde çektiğinde ateşi kapatın.Tencere kapağının altına kağıt havlu yerleştirin ve pilavı demlenmesi için 5 dakika bekletin ve servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder