Kremalı makarna sevenlerin favorisi olacak bir tarif geliyor. Geçen haftalar da menümüzde yer almıştı ve çok beğenildi. Sizde evlerinizde denemek ve bizimle bu lezzeti paylaşmak isterseniz aşağıda tarifi bulabilirsiniz.
Hindi Füme ve Limon Soslu Makarna
Malzemeler
Makarna (Mezzanelli) @barillatr
1 paket krema
1 paket hindi füme (karabiberli)
1 adet limon kabuğu
2 yk labne
2-3 diş sarımsak
1 çk karabiber
1/2 çk muskat
1/2 çk zencefil
1/2 çk köri
1 çk tuz
Hazırlanış
-Öncelikle tencereye makarnayı haşlayacak kadar su koyun ve kaynatın.
-Su kaynadıktan sonra makarnayı eklemeden önce, arzu ettiğiniz kadar zeytinyağı ve tuz ilave edin.
-Sarımsakları soyun ve küp küp doğrayın.
-Hindi fümeyi dilimleyin.
-Limon kabuğunu rendeleyin.
Tarif
-Kaynayan suya makarnaları atın ve 15 dakika pişirin.(Mezzanelli olduğu için süre bu kadar uzun.) Pişen makarna suyundan yarım bardak kadar ayırın ve makarnayı süzün.
-Ayrı bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve sarımsağı, limon kabuğunu ve hindi fümeyi ekleyin. 3-4 dakika ısınan yağda kavurun.
-Üzerine ayırdığınız makarna sosunu ekleyin ve bir taşım fokurdatın.
-Labneyi ekleyin ve karıştırarak eritin.
-Kremayı ve tüm baharatları ekleyin.(Arzuya göre tuz da ekleyebilirsiniz.)
-Kremayı 5 dakika kadar karıştırarak pişirin ve süzdüğünüz makarnayı sosla buluşturun.
Arzuya göre servis sırasında ekstra limon kabuğu rendeleyerek daha yoğun bir esans elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder