Sofraların baş tacı zeytinyağlı biber dolmasıyla karşınızdayız.
Malzemeler:
8 adet dolmalık biber
2-3 dal kuşkonmaz
1 adet büyük boy patlıcan
7 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
2 cm taze zencefil,
1/2 (yarım) bardak zeytinyağı
1/2 (yarım) bardak su
1-1/2 (yarım) yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Dolmalık biberleri ortadan ikiye böl, üst sapını ve çekirdeklerini ayıkla. Kuşkonmazların sapını kopar. (2 cm) sapını kopardıktan sonra 2’şer cm’lik uzunluklarda doğra. Patlıcanları küp küp kes. Arpacık soğanları soy ve dörde böl. Sarımsakları dilimle. Malzemeleri sırasıyla tepsiye diz. Önce biber dolmaları, sırtları tepsi dibine gelecek şekilde dizilsin. Sonra patlıcanları serpiştir. Soğanlar ve sarımsakları da gelişi güzel ekle. Kuşkonmazları ekle. Tuz, şeker, ılık su ve zeytin yağında sebzelerin üzerine gezdirerek dök ve tencereyi kısık ateşte kapağını kapalı tutarak, 40 dakika pişir. Soğuduğunda servis edebilirsin.
Afiyet olsun.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=ESn2VlNOEh4&feature=emb_title
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder