4 Nisan 2021 Pazar

Domatesli Galette

İnanılmaz zarif bir tarif neden derseniz. Hamur yormuyor hemen şeklini alıyor iç harç deseniz hemen hazır. Malzemeler kolay her evde bulunan şeyler.. Sonuç seyretmelik sakin sakin yemelik. Gelsin tarif

Malzemeler

Hamur için:

115gr tereyağı (buz gibi)
175gr un
4 yk su/1 yk elma sirkesi (buz gibi)
1 çk kekik
1/2 çk tuz
İç harç:
1 kase lor peyniri
3 yk süt
2 yk zeytinyağı
Tuz/ kimyon/sarımsak tozu
Üzeri için:

Çeri domates
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Hamur kenarı için:

Süt
Susam
Hazırlanış:

Hamur için malzemeleri genişçe bir kaba alıp, hamur kendini toplayana kadar yoğuruyoruz.
Streç filme sarıp 2-3 saat buz dolabında dinlendiriyoruz.
Sonra yağlı kağıt üzerine alıp elimizle inceltiyoruz ve oklava ile hamurun yuvarlak şeklini koruyacak şekilde 1 cm den biraz daha ince açıyoruz.
İç harç için loru, sütü, zeytinyağını ve baharatları bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz.
Hamurun tam ortasına döküyoruz. Eşit şekilde hamurun kenarları 4 cm boşluk kalacak şekilde yayıyoruz.
Bu sırada dilim dilim doğradığımız domatesleri harcın üzerine yan yana diziyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve kekik karışımını sürüp, hamuru kenarlardan katlıyoruz.
Hamurun kenarları için fırına vermeden hemen önce süt sürüyoruz. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzeri ve alt tabanı kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder