7 Nisan 2021 Çarşamba

Garam Masala Soslu Tavuk

Körili tavuk severleri buraya alabilir miyiz? Fakat belirtmeliyiz ki resimdeki körili tavuk değil. Çok daha fazlası Garam Masala Soslu Tavuk ve yanında yasemin pirinçten yapılmış mis kokulu bir pilav.Hindistan’a gitmeden, lezzeti ayağınıza getirecek bir tarif. 

Malzemeler
1 yemek kaşığı garam masa
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri baharatı
Yarım bardak krema ya da hindistan cevizi sütü
500 gram tavuk göğsü (parçalanmış)
1 büyük kuru soğan
1 bardak yasemin pirinç
1 ½ bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Soğanı dilim dilim doğrayın ve az yağda soteleyin. (5 dakika orta ateş) tavukları aynı tencereye ekleyin.5 dakika beraber kavurun ve tencere kapağı kapalı pişmeye bırakın. (15 dakika) hindistan cevizi sütünü ekleyin.Baharatları ekleyin, karıştırın. Hafif fokurdamaya başladığında ocaktan alabilirsiniz.Pilav için 1 tatlı kaşığı tereyağını kısık ateşte eritin.Pirinci ekleyin 3-4 dakika kavurun. Tuz ilave edin.Eklediğiniz pirinçin bir buçuk katı ılık su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.Suyunu çektiğinde 5 dakika ocağın altı kapalı şekilde pilavı dinlendirin ve tavukla birlikte görseldeki gibi servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder