Kasım ayı sebzelerinden yarışı pırasa kazanmıştı. Bizde sağlıklı mı sağlıklı bir tarifle taçlandıralım dedi
Malzemeler
3 sap pırasa
5 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 yk tereyağı
1 bardak kaynatılmış çiğ süt
1/2 krema
1 çk toz şeker
Tuz/Karabiber
Üzeri için malzemeler:
1dal ince soğan
Yarım dal pırasa(3 adetten yarısını burada kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak
1/2limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Pırasaların uzunluğunu kısaltmak için 3’er parçaya bölüp, arpacık soğanları yarıya bölüp, sarımsakları da soyup diş diş tencereye atarak üzerini kaplayacak şekilde su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. (Tereyağı, şeker, tuz ve karabiberi de bu aşamada ekleyebilirsiniz.)
Kaynayan karışımı kontrol edip pırasalar iyice yumuşadıktan sonra rondodan geçiriyoruz. Hafif lapa bir karışım elde edeceğimiz için kısık ateşte krema ve kaynattığımız çiğ sütü ekleyerek çorbayı sıvı kovama getiriyoruz. (Krema ve sütü eklerken hep karıştırmamız gerekir yoksa çorbamız kesilecektir)
Üzeri içinde zeytinyağını tavada ısıtıp ince ince kestiğimiz pırasayı, sarımsağı ve ince soğanı ateşte 1 dakika kadar kavuruyoruz. Yağı ateşten almadan hemen önce rende limon kabuklarını ekleyip çorbamızı servis ederken görseldeki gibi tabağımızı süslüyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder