2 Mayıs 2021 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı pırasayı bir de Kutu Mutfak usulü deneyin. Beğenirseniz bizimle de paylaşın.

Gelsin tarif

Malzemeler:

3 sap pırasa

2 adet havuç

15 adet kuru domates

1 adet soğan

3 diş sarımsak

3 yk şeker

3 yk nar ekşisi

1/2 limon içi

1-1/2 çb zeytinyağı

1 çb su


Hazırlanış:

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğruyoruz.

Havucu yarımay şeklinde doğruyoruz.

Pırasaları 2'şer cm doğruyoruz.

Kuru domatesi küp küp doğradıktan sonra kaynar suda 15 dakika bekletiyoruz.

Limonun içini ayırıyoruz.

Maydanozu doğruyoruz.

Tarif:

Tencerenin dibine pırasa ve havuçları diziyoruz.

Üzerine doğan ve sarımsağı serpiyoruz.

Sonrasında yumuşayan kuru domatesleri ekliyoruz.

Üzerine şeker, nar ekşisi ve limon içini her yere gelecek şekilde ekliyoruz.

Suyu da ekledikten sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.

Sonrasında zeytinyağı ekleyip ilave 45 dakika daha pişiriyoruz.

Ocağın altını kapattığımızda doğradığımız maydanozu serpip soğuduğunda servis ediyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder