Sağlıklı bir öğün tavsiyesi geliyor. Yaklaşık 250 kalorilik doyurucu bir tarif.Baharatlı fırın tavuk ve pancar sapı salatası.İsmi sizi çok çezbetmesede lezzetine ön yargılı olmayınız.
Malzemeler:(2kişilik)
•2adet tavuk but/kalça
•2yk zeytinyağı
•1yk soya sosu
•baharatların ölçüsü 1/2 çk: karabiber, toz tatlı kırmızı biber, zencefil tozu, hardal tozu, tavuk baharatı
•süzme yoğurt (2 kase)
•pancar sapı (2top pancarın sapını kullanabilirsiniz)
•1/2limon
Yapılış:
Tavukları yağla birlikte bir kaba alıp tüm baharatları ekleyip ovuşturarak tavuğa yaydıktan sonra 200 dereceyle ısıtılmış fırına 40 dakikaya ayarlayarak yerleştiriyoruz.
Pancar saplarını iki santimlik boylarla kesip kaynar suya atarak 15 dakika kaynatıyoruz. Soğuduğunda yarım limonu, zeytinyağını ve az tuzu ilave edip süzme yoğurt üzerinde servis edebilirsiniz. Sağlıklı öğün önerileri ile devam edeceğiz. Kutu Mutfak afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder