8 Nisan 2021 Perşembe

Rokfor Soslu Antrikot ve Pirinç Pilavı

Sevdiklerinize hazırlayacağınız enfes sofraların baş tacı bir tarif

Malzemeler (2kişilik)

2 dilim antrikot
1 yk rokfor peyniri
1 tk labne
1 bardak laktozsuz süt
1 yk yulaf unu
1 diş sarımsak
2 yk zeytinyağı
1/2 çk karabiber
1 bardak baldo pirinç
1 buçuk bardak su
1 yk tereyağı
1 çk tuz
2-3 damla limon suyu

Tarif:

Öncelikle pirinçleri orta ateşte erittiğimiz tereyağında kavurmaya başlıyoruz. 2-3 dakika sonra suyu ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. (25 dk yeterli olacaktır pişmesi için-5dakika da tencere kapağı kapalı demlenmesi için bırakabilirsiniz)
Bu sırada önceden ısıttığımız tavaya zeytinyağını döküp etlerin her bir yüzü 6-7 dakika pişecek şekilde kapağı kapalı şekilde orta ateşte pişiriyoruz.
Etin sosu için önce ezdiğimiz sarımsağı az bir yağda kavuruyoruz. (1 dakika yeterli olacak yoksa sarımsaklar yanabilir.) Unu ilave edip 1-2 dakika da kısık ateşte beraber karıştırıyoruz. Un yağ ve sarımsak iyice bütünleştiğinde yine kısık ateşteki tavamıza yavaşça sütü döküp karıştırarak yediriyoruz. Peynirlerimizi de süt karışıma atıp 1-2 dakika eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve en son karabiberi ekleyip ateşten alabilirsiniz. Sosu dilerseniz etin üzerinde dilerseniz ayrı bir kasede servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder