7 Nisan 2021 Çarşamba

Ricotta Peynirli Domates Salçalı Fırın Tavuk

Ricotta Peynirli Domates Salçalı Fırın Tavuk ve yanına Kabaklı Bulgur Pilav

Malzemeler:

Tavuk için

2 adet tavuk göğsü
2 yk @ekolojimarket domates salçası
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1-2 yk ricotta peyniri
1 çk italyan baharatı
1 çimdik tuz
3 yk zeytinyağı

Bulgur pilavı için:

1 bardak bulgur
2 adet kabak
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1/2 çn zeytinyağı

Tarif:

Tavuk için soğanı küp küp doğrayalım. (Soğan küçükse ortadan ikiye de bölebiliriz)
Sarımsakları dilim dilim keselim.
Tavuk kısmında yazan tüm malzemeleri fırın poşetine koyup, ağzını açılmayacak şekilde düğüm yapalım. (Poşet ağzı bağlandığı için şişecektir.)Ters düz ederek tüm malzemeleri karıştıralım. 200 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirmeden önce fırın tepsimize yarım bardak su ekleyip tavuk poşetini fırın tepsisine yerleştirip fırına verelim. (Su ısıyla buharlaşacak ve fırın poşeti tepsiye yapışmayacaktır.) Tavuk fırında 40 dakika içinde hazır olacaktır.
Bu sırada bulguru yıkayalım. Soğan ve sarımsağı küçücük kesip, tencerede az yağ ile kavurmaya başlayalım. 3-4 dakika sonra küp küp doğradığımız kabakları ilave edelim ve birlikte 3-4 dakika daha orta ateşte kavuralım. Bulguru ekleyelim ve az tuz ilave edelim. Bir tur karıstırıp 1 bardaktan hafif az ılık su koyarak kısık ateşte bulguru pişmeye bırakalım. Suyunu çektiğinde bulgur pilavı hazır demektir. (Yaklaşık 25-30 dak)
Afiyet olsun, sağlıkla kalın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder