Herkesin bir kısır tarifi vardır .Ama bunu da bir köşeye yazın.
Gelsin Tarif
Malzemeler:
2 bardak ince bulgur
1-1/2 bardak sıcak su
1 yk biber salçası
1 yk domates salçası
1 çb zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
4 yk nar ekşisi
1 adet limon
1 tk pul biber
1 tk tuz
Bir tutam karabiber/kimyon/
10 adet kuru domates
2-3 sap taze soğan
Tarif:
1. Öncelikle ince bulguru bir kaba alıp, sıcak su ile ıslatıyoruz.
2. Bulgur 5 dakika kadar dinlendikten sonra salçayı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
3. Üzerine kıyılmış maydanoz, doğranmış ince soğanları , nar ekşisini ve limonun suyunu ekliyoruz
4. Tuz dahil diğer tüm baharatları da ekliyoruz.
5. Son olarak kuru domatesi küp küp doğruyoruz ve ayrı bir kase de sıcak suda 10 dakika bekletiyoruz. Kuru domates yumuşadığında suyunu süzdükten sonra diğer tüm malzemelerin üzerine ekleyip, kısırı karıştırıyoruz ve servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder