4 Nisan 2021 Pazar

Beşamel Et Sote

Üzeri erimiş kaşarlı beşamel soslu bir tarife kimse hayır diyemez. O zaman hemen tarif gelsin 

Malzemeler:

250 gr kuşbaşı kuzu/dana 

4 adet orta boy patates 

2 adet kırmızı kapya biber

4 adet yeşil köy biberi

1 adet soğan

800 gr süt

2 yk un

Baharatlar

Dilediğiniz gibi biz karabiber ve paprika kullandık

Üzeri için kaşar peyniri

Hazırlanış:

Dibini yağladığımız fırın tepsisine halka halka kestiğimiz patatesleri yerleştiriyoruz. Önceden etleri az yağ ve bir bardak su ekleyerek kısık ateşte 1-1,5 saat pişiriyoruz.(dana eti olduğu için bu kadar uzun sürüyor) Sonra aynı tencereye doğradığımız biberleri ve soğanı ekliyoruz. Birlikte 15 dakika pişirip, baharat ekledikten sonra ocaktan alıyoruz. Patateslerin üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Bu sırada beşamel sos için ayrı bir tencerede 2 yk un ve 1/2 bardak sıvıyağ iyice kavurduktan sonra azar azar süt ekleyerek pişirdiğimiz beşameli hazırlıyoruz. En üst kata eşit şekilde beşameli döküyoruz .(Tuzu dilerseniz sadece bu aşamada aşamada beşamel sosa ekleyebilirsiniz ).Önceden 200 derede ısıtılmış  fırında 25 dakika pişiriyoruz.25 dakika sonunda fırını 180 dereceye düşürüp , rende kaşarları ekliyoruz ve ilave 10-15 dakika daha kaşar peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz. Sonuç mükemmel. Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder