Bizim mutfağın en sevileni, köftesi yumuşacık, domates sosu tatlı mı tatlı!
Domates Soslu Köfte ve Pirinç PilavıKöfte malzemesi:
300gr orta yağlı kıyma
3 yk köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
1 çk tuz
1 çk karabiber
1 çk kimyon
1 yumurta
½ çb zeytinyağı
300gr orta yağlı kıyma
3 yk köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
1 çk tuz
1 çk karabiber
1 çk kimyon
1 yumurta
½ çb zeytinyağı
Sos malzemeleri:
1/2 çb zeytinyağı
1 kuru soğan
2 adet büyük boy domates
5 adet çeri domates
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet patates
2 yk domates salçası
1 küp şeker
1 çk tuz
1 çk kırmızı toz biber
½ çk karabiber
Pilav malzemesi
1 buçuk bardak pirinç
2,5 bardak su
1 çk tuz
1 yk tereyağı
½ çb zeytinyağı
Hazırlanışı:
Köfte için soğanı rendeleyin ve suyunu süzün.
Yumurta, bulgur ve diğer tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. (Yaklaşık 1 saat dinlendirin ve sonra küçük küçük toplar yaparak tüm karışımı bitirin.
Sos için:
Soğanı küp küp doğrayın,
Büyük domatesleri rendeleyin,
Çerileri ortadan ikiye bölün,
Patatesleri küp küp doğrayın,
Biberleri de minik minik doğrayın.
Pilav içinse pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Tarif:
1 kuru soğan
2 adet büyük boy domates
5 adet çeri domates
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet patates
2 yk domates salçası
1 küp şeker
1 çk tuz
1 çk kırmızı toz biber
½ çk karabiber
Pilav malzemesi
1 buçuk bardak pirinç
2,5 bardak su
1 çk tuz
1 yk tereyağı
½ çb zeytinyağı
Hazırlanışı:
Köfte için soğanı rendeleyin ve suyunu süzün.
Yumurta, bulgur ve diğer tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. (Yaklaşık 1 saat dinlendirin ve sonra küçük küçük toplar yaparak tüm karışımı bitirin.
Sos için:
Soğanı küp küp doğrayın,
Büyük domatesleri rendeleyin,
Çerileri ortadan ikiye bölün,
Patatesleri küp küp doğrayın,
Biberleri de minik minik doğrayın.
Pilav içinse pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Tarif:
1. Öncelikle köfteleri orta ateşte yağ eklediğin tavada pişirmeye başla. Köfteler renk alıp kızardığında kenara al ve aynı tencerede patatesi sotele. (İhtiyaç varsa biraz daha yağ ekleyebilirsin.)
2. Patates kızarınca soğanları ekle ve birlikte soğanlar ölene kadar orta ateşte pişirmeye devam et.
3. Sonrasında biberi ekle ve pişirmeye devam.
4. Salçayı ve domatesleri ekle.(Kısık ateşte fokurdayana kadar pişir (Sıvı kıvam elde etmek için ilave bir bardağa yakın kaynar su ekleyebilirsin.)
5. Karışım kaynadığında baharatları ekle ve çok beklemeden köfteleri sosa ilave et. 1-2 dakika kısık ateşte tüm malzemeler birbirine geçsin.
6. Bu sırada ısıttığımız başka bir tavada tereyağı ve zeytinyağını erit. Yıkadığın ve suyunu süzdüğü pirinci tavaya ilave et ve 2-3 dakika orta ateşte kavur. Su ve tuz ilave ettikten sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırak. Hazır olduğunda ocağın altını kapatıp, demlenmesi için 5-10 dakika pilavın kapağı kapalı dinlendir.
Birlikte görseldeki gibi servis edebilirsin.
Afiyet olsun.
2. Patates kızarınca soğanları ekle ve birlikte soğanlar ölene kadar orta ateşte pişirmeye devam et.
3. Sonrasında biberi ekle ve pişirmeye devam.
4. Salçayı ve domatesleri ekle.(Kısık ateşte fokurdayana kadar pişir (Sıvı kıvam elde etmek için ilave bir bardağa yakın kaynar su ekleyebilirsin.)
5. Karışım kaynadığında baharatları ekle ve çok beklemeden köfteleri sosa ilave et. 1-2 dakika kısık ateşte tüm malzemeler birbirine geçsin.
6. Bu sırada ısıttığımız başka bir tavada tereyağı ve zeytinyağını erit. Yıkadığın ve suyunu süzdüğü pirinci tavaya ilave et ve 2-3 dakika orta ateşte kavur. Su ve tuz ilave ettikten sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırak. Hazır olduğunda ocağın altını kapatıp, demlenmesi için 5-10 dakika pilavın kapağı kapalı dinlendir.
Birlikte görseldeki gibi servis edebilirsin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder