13 Nisan 2021 Salı

Ayran Aşı Çorbası

Yazı, kışı olmayan çorbalardan Ayran Aşı. Hem sağlıklı hem doyurucu, saymakla bitmeyen lezzetli bir besin. Çocukların sevdiği, büyüklerin doyamadığı cinsten. Akşama yetişecek kolaylıkta, güzel bir tarif sizlerle. Afiyetle kalın

Ayran Aşı Çorbası
Malzemeler:

1 bardak süzme yoğurt
1 bardak ev yoğurdu
1/2 dmt dereoutu
1 tk kuru nane
1/2 dmt taze nane
3/4 çb zeytinyağı
1/2 bardak yarma(buğday)
1/2 bardak nohut
2 çk tuz

Tarif:
1)Dereotunun incecik kıyın,
2)2 çeşit yoğurdu bir kapta birbirine karıştırın.
3)Kıydığınız dereotunu yoğurda ekleyin. Tuzun yarısını bu kaba diğer yarısını kaynatacağınız yarmaya ekleyin.
4)Yarmayı 15 dakika haşlayın, (ayarlarken su buğdaydan bir iki parmak daha fazla olsun.)
5)Nohut size haşlanmış olarak Kutu Mutfak tarafından yollanacak. (Ancak kendiniz evde yapıyorsanız bir gece önceden nohutu suda bekletin ve çorbayı hazırlamadan 1 saat önce haşlayıp hazır hale getirin.) Nohutu kaynayan buğdaya ilave edin.
6)Buğday(yarma) piştiğinde ocağı kapatın ve suyundan 1 kepçe alıp yoğurda ekleyin ve iyice karıştırın.
7)Sonrasında yoğurt karışımını yarma ve nohutun olduğu tencereye yavaşça karıştırarak ekleyin. Karıştırmaya 1-2 dakika devam edin.
8)Ayrı bir tencerede yağı ısıtın taze ve kuru naneyi ekleyin. Bir iki tur çevirip yoğurt çorbasına ekleyin ve servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder