10 Nisan 2021 Cumartesi

Kuşkonmaz Salatası

Baştan demiştik sağlık öncelikli menüler diye.. Bir o kadar da lezzetli tabi.. Önümüzdeki hafta menülerimizde yer alacak kuşkonmaz salatası tarifi geçen seneden. Bayılacaksınız

Malzemeler

10 sap kuşkonmaz
1 adet kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1/2 çb zeytinyağı
1-2 adet yumurta
1 çb bezelye (haşlanmış)
1 çb börülce (haşlanmış)
1 yk hardal
1 çk zerdeçal tozu
1 tk sumak
Tuz
Hazırlanış

Kuşkonmazı saplarından 1-2 cm kısaltın.
Yumurtayı haşlayın.
Soğanı minik minik doğrayın ve ayrı bir kapta sumak ekleyerek ezin.
Sarımsağı ezin.
Ayrı bir kasede hardal, zerdeçal ve sarımsağı birbirine karıştırın. Arzuya göre 3 yk kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Tarif

Kuşkonmazları az yağlı bir tencerede kısık ateşte dinlendirerek, kuşkonmaz diriliğini yitirene kadar pişirin. (Çabuk pişsin isterseniz; kuşkonmazları boydan ikiye kesin)
Geniş bir servis tabağına pişen kuşkonmazları sıra sıra dizin.
Görseldeki gibi önce börülce ve bezelyeleri serpin sonra soğanı üzerine gezdirin.
Haşlanmış yumurtayı 4 bölün, hardal sosu da salatanın üzerine gezdirin ve servis edin.
Biz tarif kapında paketlerinde börülce ve bezelyeyi haşlanmış olarak gönderiyoruz. Size tarifin en eğlenceli kısımlarını hayata geçirmek kalıyor.
Afiye olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=zcLdH8uVIUU&feature=emb_title


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder