17 Mart 2021 Çarşamba

Tavuk Pirzola ve Fırın Patates

Total olarak 10 dakikası hazırlık. 30 dakikada da pişirmelik bir tarif geliyor. 

Çıtır çıtır tavuk pirzola ve yavru fırın patates

Malzemeler: 
4 parça tavuk pirzola
1/2çb su
10adet küçük patates
1dmt taze kekik
2diş sarımsak
Yarım çk tuz
Bir çimdik karabiber pul biber karışımı

Yapılış:
Teflon bir tencerenin tabanına 1/2çk tuz serpiyoruz. Sudan geçirdiğimiz tavukları derileri alta gelecek şekilde diziyoruz. 1/2 çb suyu ilave edip, tencere kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra diğer yüzünü çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı pişirip servis için bekletiyoruz.
Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkayıp görseldeki görüntüyü elde edebilmek için altında 1 cm yer kalana kadar ince ince şeritler halinde kesiyoruz. Ezilmiş sarımsakları, taze naneyi, tuzu ve kırmızı biber karışımını zeytinyağı yardımıyla patatese ovalayarak yediriyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına üstü açık şekilde yerleştiriyoruz. Yarım saat sonra istediğiniz kızarıklığa geldiğinde. afiyetle yiyebilirsiniz. 

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder