Malzemeler
500gr parça yağlı kuzu eti
3 adet orta boy patates
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım litre süt
1 yk yulaf unu
1 bardak rende parmesan peyniri
1 çk tatlı baharat
1 tk karabiber
1 tk tuz
Yapılışı
Etler yağlı olduğu için önceden ısıttığımız tavada yağ eklemeden etleri kavurmaya başlıyoruz. 10 dakika kadar orta yüksek ateşte etlerimizi kavuruyoruz. Etler renk aldığında tavadan yağını süzerek alıp bir kaseye koyuyoruz.
Tavada kalan etin yağına rendelediğimiz soğanımızı ve ince ince kıydığımız sarımsağımızı ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz. Soğan iyice öldüğünde (5dak yeterli olacaktır)
1 yk yulaf ununu ekliyoruz ve kısık ateşte karıştırıyoruz. Un ve soğanlar iyice karıştığında sütü yavaşça ekleyerek orta ateşte karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamın sulu olmasını sorun etmeyin çünkü patateslerin pişerken diri kalmaması için sos yardımcı olacak. Beşamel karışım kaynamaya başladığında tüm baharatları ekleyip. Sosu kenara alıyoruz.
Fırını 200 derece 40 dakikaya ayarlayıp ısınmasını beklerken. Soyduğumuz patatesleri daire şeklinde, yarım cm kalınlığında dilimler halinde kesip yağladığımız fırın tepsisine bir kat diziyoruz.
İlk patates katının üzerine beşamel sosumuzun 3’te biri kadarını döküp etlerinde 3’te 1’i kadarını sosun üzerine ekliyoruz ve bu sıralamayı 3 kere tekrar edip malzemeler bittiğinde tepsiyi fırına yerleştiriyoruz.
40 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişmeye bırakıyoruz. 5 dakika kala rende parmesanı gratenin üzerine serpip eridiğinde fırından alıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder