30 Mart 2021 Salı

Kaşarlı Köfte ve Yumurtalı Sebzeli Pilav

Akşama hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir tarifle karşınızdayız.

Malzemeler:

Köfte için:

500 gr yarım yağlı kıyma
1çk tuz/ 1 çk karabiber
100gr eski kaşar

Pilav için :

2 kırmızı biber
1 havuç
1/2 dmt dereotu
1 çk toz zencefil
1 çk tuz
2 yk tereyağı
1 büyük bardak yasemin pirinç
1 bardak et suyu
1/2bardak ılık su
2 adet yumurta

Tarif:

Köfte için tuzu, karabiberi ve kıymayı karıştırıp avuç içi kadar toplar haline getiriyoruz. Ortasına küp küp kestiğimiz peyniri yerleştirip gözükmeyecek şekilde yuvarlayıp 200 derece de ısıttığımız fırına veriyoruz. 20dakika içerisinde hazır olacaktır. Pilav için havucu boydan ikiye bölüp ince ince kesiyoruz. Biberleri küp küp doğruyoruz. Dereotunu incecik kıyıyoruz. Bu sırada 2-3 dakika pirinci 1 yk tereyağında kavuruyoruz. Biberi, havucu, dereotunu, zencefil tozunu, tuzu ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra et suyu ve normal suyu ilave edip kısık ateşte 25 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çeken pilavı demlenmeye bırakırken bu sırada ayrı bir teflon tavaya kalan tereyağını ilave edip iyice ısınınca yumurtaları kırıyoruz. Demlenen pilavı tavaya koyup yumurta ile karıştırarak 1-2 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz ve servise hazır hale geliyor. 

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder