Gravy sos seviyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Yanına da kuskus salatası çok yakıştı.
Malzemeler:
Et için :
2 adet antrikot dilim
1/2 çk tuz
Sos için:
1 adet orta boy kabak
1 küçük patates
2 diş sarımsak
1/2 kuru soğan
1 adet havuç
1 çk tuz
1 çk karabiber
1/2 zerdeçal
Salata için:
1/2 avokado
1/2 demet taze nane
1 küçük haşlanmış pancar
1/2 su bardağı haşlanmış kuskus
1/2 demet dereotu
1 yk nar ekşisi
3 yk zeytinyağı
1/4 çk tuz
Tarif:
Öncelikle et için tüm sebzeleri küçük küçük doğradıktan sonra tepsiye diziyoruz.
Baharatları da serpip eti sebzelerin üzerine dizip folyoya sararak 180derece de ısınmış fırına yerleştiriyoruz. (40-45 dak. yeterli olacaktır.)
Bu sırada haşlanmış pancarı(biz size hazır ve haşlayarak yollayacağız.) küçük kareler halinde dilimleyip bir kaseye koyun. Avokadoyu da aynı şekilde. Kuskusu 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Taze naneyi ve maydanozu kıyarak yine bu karışıma ekleyin tuzu, yağı ve nar ekşisini ekleyip servis için bekletebilirsiniz.
Et iyice yumuşadığında eti bir tabağa servis için alabilirsiniz. Altında yatan tüm sebzeleri lapa kıvama gelene kadar blenderdan geçirin ve görseldeki gibi etin üzerine dökerek servis edebilir hem lezzet hem de görsel bir şölen yaşayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder