17 Mart 2021 Çarşamba

Köri Soslu Ayvalı Tavuk

Yine değişik tariflere karşınızdayız. Ayvanın tavuğa  ne kadar yakıştığını denemeden bilemezsiniz.

Köri Soslu Ayvalı Tavuk 

Malzemeler

1adet küçük ayva
1çk toz esmer şeker
3diş sarımsak
1büyük kuru soğan
300gr istiridye mantarı
2adet orta boy sarı kapya biber
4adet tavuk göğüs
1yk mascarpone peyniri
1çb süt
1çk tuz
1yk köri
1/2 çk karabiber
1/4 limonun suyu

Hazırlanış:

Öncelikle incecik kıydığımız soğan ve sarımsakları kavurmaya başlıyoruz. (Orta ateşte 5-6dakika)
Tavukları aynı yağda tencere kapağını kapatarak 15 dak. kadar pişmesi için kısık ateşte bekletiyoruz.
ince ince doğradığımız sarı biberleri ve istiridye mantarlarını da ilave edip bir 5 dakika daha kavurma işlemini yapıyoruz.
Bu sırada ayvaların tadına bakıp mayhoş ise yarım daire halinde kestiğimiz ayvaların üzerine toz şeker ilave edebiliriz.(Ayvaları en son sosa ilave edeceğiz)
Oluşan karışıma sütü ve peyniri ilave edip orta kısık ateşte 2-3 dakika kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Evinde blenderi olanlar tavukları karışımdan alıp kalan sosu ayrı bir kapta çorba kıvamı alana kadar blenderdan geçirebilir. ( Blenderinız yok ise aynı şekilde kısık ateşte 2-3 dakika daha karış tırıp biberlerin iyice pişmesini sağlayabilirsiniz.)
Sosu tavuklar ve ayvalarla birlikte tekrar tencereye alıp bir 5 dakika daha orta kısık ateşte karıştırıp servise hazır hale getirebiliriz.
Biz bu lezzetli tavuk yemeğini yasemin pilavı ile sizlere gönderiyoruz, siz ister fırın patates ister sebzeyle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder