Son derece basit bir tarifle karşınızdayız
Kabaklı Kuskus
Malzemeler:
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
1/2 pkt kuskus
Karabiber / sarımsak tozu / köri / tuz
Hazırlanış:
Soğan ve kabağı küp küp doğrayın
Kuskus için 4 bardak su kaynatın ve suya tuz ve zeytinyağı ekleyin
Tarif:
Az yağ eklediğiniz tencerede önce soğanları yumuşayana kadar soteleyin sonra kabakları ekleyin ve kabaklar da iyice yumuşayana kadar soteleyin.
Bu sırada ayrı bir tencerede kaynayan suya kuskusu ekleyin ve 7-8 dakika haşlayın. Suyunu süzmeden önce 1 kepçe ayırın ve sotelediğiniz kabağa ekleyin.
Kabak karışımına en son baharatlarında ekledikten sonra ve suyunu süzdüğünüz kuskusla birleştirin ve birbirine karıştırıp, servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder