30 Mart 2021 Salı

Kabaklı Kuskus

Son derece basit bir tarifle karşınızdayız

Kabaklı Kuskus

Malzemeler:

2 adet kabak

1 adet kuru soğan

1/2 pkt kuskus

Karabiber / sarımsak tozu / köri  / tuz


Hazırlanış:

Soğan ve kabağı küp küp doğrayın

Kuskus için 4 bardak su kaynatın ve suya tuz ve zeytinyağı ekleyin

Tarif:

Az yağ eklediğiniz tencerede önce soğanları yumuşayana kadar soteleyin sonra kabakları ekleyin ve kabaklar da iyice yumuşayana kadar soteleyin.

Bu sırada ayrı bir tencerede kaynayan suya kuskusu ekleyin ve 7-8 dakika haşlayın. Suyunu süzmeden önce 1 kepçe ayırın ve sotelediğiniz kabağa ekleyin.

Kabak karışımına en son baharatlarında ekledikten sonra ve suyunu süzdüğünüz kuskusla birleştirin ve birbirine karıştırıp, servis edin.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder