Ülkemizde pişirilerek tüketilen kırmızı lahana aslında çiğ tüketildiğinde en lezzetli sayılacak sebzelerdendir.
Kırmızı lahana toksinlerin vücuttan atılımını hızlandırır. Bilindiği gibi toksinler, romatizma, artrit, cilt hastalıkları ve gut hastalıklarına sebebiyet vermektedir. Bağışıklık sistemine direk etki ederek bağışıklık sistemini güçlendirici ve vücudun hastalıklara karşı direncini arttırıcıdır. Faydalarını öğrendiysek gelelim tarife.Kırmızı Lahana Salatası (6 kişilik)
Malzemeler:
Yarım kırmızı lahana
1 kase lor peyniri
2 küçük turp
Yarım dal dereotu
Yarım kase nar
Yarım kase ceviz
Yarım çb zeytinyağı
2 yk nar ekşisi
1 adet portakal
1çk kekik
Yarım kırmızı lahana
1 kase lor peyniri
2 küçük turp
Yarım dal dereotu
Yarım kase nar
Yarım kase ceviz
Yarım çb zeytinyağı
2 yk nar ekşisi
1 adet portakal
1çk kekik
1çk tuz
Yapılışı:
Lahanayı ince ince doğruyoruz ve tuz ekip elimizle yoğurarak eziyoruz.
Turpu daire şeklinde incecik doğruyoruz. Dereotunu da incecik kıyıyoruz.
Loru parçalayıp aynı kaseye koyuyoruz. Ayıkladığımız narı da ilave edip. Cevizleri de küçük parçalar halinde bölerek aynı kapa ekliyoruz.
Lahanayı ince ince doğruyoruz ve tuz ekip elimizle yoğurarak eziyoruz.
Turpu daire şeklinde incecik doğruyoruz. Dereotunu da incecik kıyıyoruz.
Loru parçalayıp aynı kaseye koyuyoruz. Ayıkladığımız narı da ilave edip. Cevizleri de küçük parçalar halinde bölerek aynı kapa ekliyoruz.
Sosu için portakalın suyunu, zeytinyağını, kekiği ve nar ekşisini karıştırıp salataya döktükten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder