Evdeki malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz antioksidan özelliğinde bol lif içeren bir meyve olan hurmalı bir tatlı tarifimiz var. Yemeğin sonuna harika bir final yapabilirsiniz
Hurmalı Muhallebi
Malzemeler:
1 lt süt
10 adet hurma
2-3 yk şeker
2 yk mısır nişastası
1 ad yumurta
Hazırlanış:
Hurmalı ortadan ikiye bölüp kaynar suda 20 dakika kadar bekleyin ve sonra rondodan geçirin.
Tarif
1 ltre sütü, yumurtayı, şekeri, nişastayı derin bir tencerede karıştırarak pişirmeye başlayın.
Topakların dağılması için sürekli karıştırmak önemli.
Kaynadığında rondodan geçirdiğiniz hurmaları ekleyip birlikte 1 taşım kaynatın. Sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Soğuduğunda kaselere dağıtın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder