25 Mart 2021 Perşembe

Sebzeli Ramen

Sabah karı görünce içi üşüyenlere sıcacık Uzak Doğu'dan bir çorba tarifimiz var.

Çok sağlıklı bir yemek/çorba adeta vitamin deposu.


Sebzeli Ramen

Malzemeler:

1 pkt noodle

1 adet havuç

2 adet soğan

1 diş sarımsak

1 bağ ıspanak 

4 yk soya sosu

3 yk teriyaki sos

1 er çk köri/ karabiber/ pul biber

Servis sırasında susam

2 bardak tavuk suyu

2 bardak haşladığımız noodle suyu


Hazırlanış:

Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı ve sarımsağı az yağda sotelemeye başlıyoruz. Ispanakları ve havuçları ince ince doğruyoruz. Soğanlar hafif yumuşadığında ,havuçları ekliyoruz. Bu arada noodle hamuru için kaynattığımız suyun içine tuz ve yağ ekliyoruz. Noodle 5-6 dak haşlanacak. Fazla pişmemesine dikkat ediyoruz. Çünkü daha pişmeye devam edecek. Sebzelere geri döndüğümüzde, havuçlar diriliğini hafif kaybettiğinde ıspanağı ekliyoruz ve 5-10 dak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kaynayan noodle'ın suyundan 5-6 kepçe sebzelere ekliyoruz.2 bardak tavuk suyunu da sebzelere ekliyoruz. Ardından tuz yerine soya sosunu, teriyaki sosu, köri, karabiber ve pul biberi sebzelere ekliyoruz.6 dak süzdüğümüz noodle'ı da sebzelere ekliyoruz . 1-2 dakika birlikte karıştırıp ocağın altını kapatacağız. Artık servise hazır.

Afiyet olsun 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder