17 Mart 2021 Çarşamba

Enginar Salatası

Enginar mevsimi gelmişken harika bir bahar salatası tarifi geliyor. 

Malzemeler:
5 adet enginar
1/2 demet maydanoz
2 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet kornişon turşu
2 yk nar ekşisi
1 tk hardal
1 tk sumak
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 çk şeker
1 çk tuz

Tarif:
Enginarları yıkadıktan sonra az tuz ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, 35-40 dakika kaynatıyoruz. Rahatça bıçak batıyorsa ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğruyoruz ve genişçe bir kaseye alıp tuz ve sumakla birlikte iyice ovalıyoruz.
Küp küp doğradığımız turşuya da aynı kaseye alıyoruz.
Dereotlarını ince ince doğruyoruz ve onları da aynı kaseye alıyoruz.
Salata sosu için enginarı kaynattığımız sudan 2-3 yk, zeytinyağı, şeker, tuz, nar ekşisi ve hardalı ayrı bir kasede iyice karıştırıyoruz.
Soğan, dereotu ve turşunun olduğu kaba ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
Enginarları tercihe göre görseldeki gibi doğrayıp, servis sırasında hazırladığımız karışımı üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder