Uzak Doğu mutfağından tarif vermeye devam ediyoruz. Biz bayıldık. Umarız siz de beğenirsiniz.
Çin Usulü Tavuk
Malzemeler
4 Adet küp küp doğranmış tavuk göğsü
2 yk un
1çk tuz
1çk toz paprika
1çk kimyon
1 çk köri
2 adet soğan
3'er adet yeşil /kırmızı biber
2 adet havuç
3 diş sarımsak
3 yk soya sosu
1 yk elma sirkesi
2 yk pekmez
1 yk şeker
1 tk pul biber
1 yk mısır unu
1/2 çb su ( ekşi severler limon suyu kullanabilir)
Tarif :
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini genişçe bir kaseye alıyoruz. Unu ve baharatlardan köri, kimyon paprika, tuzu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Yağ eklediğimiz tavaya tavukları ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar aralıklarla karıştırarak pişiriyoruz. Pişen tavukları kenara alıyoruz.
Bu sırada ince ince doğradığımız biber, soğan, sarımsak ve havucu aynı tavada gerekirse biraz daha yağ ekleyerek soteliyoruz. Sebzeler diriliğini tamamen yitirmeden tavukları aynı tavaya geri alıyoruz.
Bir yandan sosu hazırlıyoruz. Soya sosu, elma sirkesi, su, mısır nişastası, pul biber, şeker ve pekmezi birbirine iyice karıştırıyoruz. Tenceredeki tavuk sebze karışımının üzerine ekliyoruz ve yaklaşık bir 5-10 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder