Hafta sonu yapabileceğiniz kalorisi düşük, doyurucu bir tarifle sizlerleyiz. Gelsin tarif,
Malzemeler
350 gr orta yağlı kıyma
2 adet patlıcan
3 diş sarımsak
4 adet domates
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı amerikan biber
4 yk zeytinyağı
1 yk salça
1 çk tuz
1 çk zerdeçal
1 kırmızı toz biber
1 çk kekik
1 çk şeker
5-6 dilim kaşar peyniri
Tarif
Domatesin bir tanesini rendeleyip 1 yk yağ ile karıştırıp fırın tepsimizin en altına döküyoruz.
Sırasıyla patlıcanı 1cm kalınlıklarla daire şeklinde doğruyoruz. Diğer domatesi de aynı şekilde 1cm’den biraz daha ince kalınlıkta daire şeklinde kesiyoruz.
Biberleri büyük kareler halinde doğruyoruz.
Sarımsakları da ince ince kıyıyoruz.
Tepsiye önce patlıcanları sonrasında domatesleri üst üste gelecek şekilde bir kat diziyoruz.
Kıymayı tuz ve karabiberle karıştırıp her patlıcan-domates katının üzerine elimizle yuvarlak yapıp ezerek diziyoruz. Sonra patlıcan ve domates sırasını tekrarlayıp en üste biberleri dizip kürdanı ortadan batırarak dik durması için destek veriyoruz.
Sos için bir kasede salçayı sıcak su ile karıştırarak sıvı kıvama getiriyoruz. Kalan zeytinyağını kekik, zerdeçal, tuz ve az şeker, sarımsakları ekleyerek karıştırıyoruz ve patlıcanların üzerine döküyoruz.
Hazırladığımız tepsiyi 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz. En üst kata kaşar peynir dilimleyip erimesi için bir beş dakika daha fırında tutup alıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder