30 Mart 2021 Salı

Körü Soslu Çıtır Tavuk

Siz hafta sonunu nasıl geçirdiniz? Her ailenin kaçamak yemekler yediği bir günü vardır. Bu tarifte kaçamak yapanlara gelsin.

Körü Soslu Çıtır Tavuk

Malzemeler:

4 dilim inceltilmiş tavuk göğsü
1 bardak yasemin pirinç
7-8 yk çıtır pane harcı
1 yk köri baharatı
2 bardak süt
2 yk yulaf unu
2 adet yumurta
1 yk yoğurt
1 çk toz şeker
2 yk limon suyu
1/2 çk karabiber
Az tuz

Yapılış:

 Önce tavukların her bir tarafını una buluyoruz. Çırptığımız yumurtalara unladığımız tavuğu bulayıp en son tavuğu pane harcına buluyoruz. (Sıralama 1-tavuğu unla 2- yumurtaya bula 3-pane harca bula 4- kızart) Yağı ısıttığımız tavada tavuğun her bir tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. (Tüm tavukları aynı şekilde hazırlayıp pişiriyoruz.) Tavuk sosu için önce az yağda yulaf ununu kavurmaya başlıyoruz. Un hafif renk alıp yağı içine çekince kısık ateşteki tenceremize hafif hafif süt ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Krema kıvamı elde ettiğimizde yoğurdu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Fokurdayan kremanın altının tutmaması için sürekli karıştırmanızı ve kesilmemesi için bu işlemi kısık ateşte yapmanızı öneririz. En son ocaktan almadan köriyi, karabiberi ve şekeri ekleyip 1 dakika daha pişirip az tuz ekleyip ocaktan alıyoruz. Pilav için az yağda ısıttığımız tavamıza tereyağı ekleyip pirinçleri kavurmaya başlıyoruz. (2-3 dakika orta ateşte) Az tuz ilave edip 1 bardak pirince 1 buçuk bardak su ölçüsü ile su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Görseldeki gibi önce pilavı sonra tavuğu ve üzerine sosu ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder