Malzemeler
1 yk tereyağı (oda sıcaklığında)1 adt yumurta
1 yk yoğurt
1/2 çb irmik
1/2 çb sıvıyağ
1/2 çb şeker
1/2 pkt kabartma tozu
1 adt vanilin
2 su bardağı un
Ortası için ceviz içi
Şerbet için:
3 b su
1-1/2 b şeker
6-7 damla limon suyu
Hazırlanış
Yoğurma kabına tereyağı, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve toz şekeri ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
Sonrasında irmik, kabartma tozu ve vanilini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız ceviz büyüklüğünde hamur toplarının dışını irmiğe buluyoruz ve tek tek tepsiye yerleştiriyoruz.
Her birinin üzerine cevizi koyup hafifçe bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişireceğiz.
Fırından alıp soğumaya bırakacağız ve bu sırada şerbet için su ve şekeri tencereye alıp aralıklarla karıştırmaya başlayın ve şerbeti kaynatın. Kaynadığında limonu sıkıp, bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Şerbeti yavaşça pişirdiğiniz hamurların üzerine dökün 3-4 saat dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun
Sonrasında irmik, kabartma tozu ve vanilini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız ceviz büyüklüğünde hamur toplarının dışını irmiğe buluyoruz ve tek tek tepsiye yerleştiriyoruz.
Her birinin üzerine cevizi koyup hafifçe bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişireceğiz.
Fırından alıp soğumaya bırakacağız ve bu sırada şerbet için su ve şekeri tencereye alıp aralıklarla karıştırmaya başlayın ve şerbeti kaynatın. Kaynadığında limonu sıkıp, bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Şerbeti yavaşça pişirdiğiniz hamurların üzerine dökün 3-4 saat dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder