Yine basit bir tarifle sizlerleyiz. Hazırlaması ve pişirmesi toplamda 35 dakikayı geçmiyor. Ee malzemeler zaten bizden
Domatesli Fırın Tavuk (4 kişi)
Malzemeler
4 adet inceltilmiş tavuk göğüs
2 adet çanakkale domatesi
5-6 ad çeri domates
1 yk domates salçası
1 ad kırmızı kapya biber
3 diş sarımsak
1 ad küp esmer şeker
½ dmt taze kekik
½ mayadanoz
2 yk zeytinyağı
1 yk tereyağı
1 çk tuz
4 adet inceltilmiş tavuk göğüs
2 adet çanakkale domatesi
5-6 ad çeri domates
1 yk domates salçası
1 ad kırmızı kapya biber
3 diş sarımsak
1 ad küp esmer şeker
½ dmt taze kekik
½ mayadanoz
2 yk zeytinyağı
1 yk tereyağı
1 çk tuz
Tarif
Tavukları erittiğimiz yağda iki tarafı hafif kızarıncaya kadar pişirip kenara alıyoruz. Tavuğun yağında ezilmiş sarımsakları 1 dakika yağda çevirdikten sonra salçayı ilave edip 1 dakika yağda kavuruyoruz.
Tencereye rendelediğimiz domatesi ve ikiye böldüğümüz çerileri ilave ediyoruz.
Tavukları da geri yerleştirip, şekeri ekleyip birlikte 15-20 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.(kısık ateşte)
En son kekik ve maydanozu ilave ediyoruz. Eski kaşarları tavuğun üzerine dizip kapağı kapatarak tencerede erimeye bırakıyoruz. (Eğer görseldeki gibi fırında eritip sofrada bu şekilde sunum yapmak isterseniz; kaşarları üzerine dizdiğiniz domatesli tavuk karışımını 3-4 dakika kaşarlar eriyene kadar fırına verebilirsiniz.) Peynir eridiğinde servis edebilirsiniz
Tencereye rendelediğimiz domatesi ve ikiye böldüğümüz çerileri ilave ediyoruz.
Tavukları da geri yerleştirip, şekeri ekleyip birlikte 15-20 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.(kısık ateşte)
En son kekik ve maydanozu ilave ediyoruz. Eski kaşarları tavuğun üzerine dizip kapağı kapatarak tencerede erimeye bırakıyoruz. (Eğer görseldeki gibi fırında eritip sofrada bu şekilde sunum yapmak isterseniz; kaşarları üzerine dizdiğiniz domatesli tavuk karışımını 3-4 dakika kaşarlar eriyene kadar fırına verebilirsiniz.) Peynir eridiğinde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder