Bu akşam siz evde ne yemek vardı? Umarız evde hiç bir şey yok deyip yine yumurta kırmadınız. Hafta başında tüm hafta ne yiyeceğine karar verip tüm malzemeleri kapında hazır görsen ne güzel olurdu. Hep dediğimiz gibi tarifler pratik, pişirme süreleri kısa. Kutu Mutfak’la tarif kapında şef sensin
Malzemeler:
400gr kuş başı dana eti
2 diş sarımsak
1 adet soğan
4 adet kabak
2 kase yoğurt
1 çk karabiber
1 çk tuz
4 yk zeytinyağı
Yapılış:
Kabakları 1 cm kalınlıkta kesip yağlayıp ve az tuzlayıp fırına veriyoruz. 30 dakika 180 derece yeterli olacaktır. Siz fırınınızın gücüne bağlı olarak pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
Tavada az yağ ekleyerek eti kavurmaya başlıyoruz. 5 dakika kavurup renk alınca küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz. 5 dakika kadar da birlikte karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.( Arada yapışmaması adına karıştırmaya devam edebiliriz.)
Kabak ve et piştiğinde görseldeki gibi yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder