30 Mart 2021 Salı

Cordon Blue

Marketlerde satılan hazır schnitzellerden daha lezzetli ve çok pratik bir tarif geliyor. İçi kaşar dolgulu dışı çıtır çıtır organik tavuk namıdiğer Cordon Blue.

Malzemeler:

4 adet dövülmüş tavuk göğsü
3 yk buğday unu
4-5 yk pane harcı
2 yumurta
4 dilim kaşar peynir
Tuz
4 adet patates
8 yk susam yağı (yarısı tavuklara diğer yarısı patatese)
1 yk susam
Baharat karışımı (paprika/ kbiber/ tuz)
1 yk tereyağı (limon ve fesleğen soslu)

Tarif:

Tavukların arasına dilim kaşarları yerleştirip D şeklinde katlıyoruz. Tavuğun her iki tarafını unla kaplayıp çırpılmış yumurtaya buluyoruz. Son olarak da pane harca bulayıp ısıttığımız tavada her iki tarafı kızarana kadar tavukları pişiriyoruz.

Patatesleri baharatlarla birlikte yağlayıp önceden 200 dereceye ayarladığımız fırına yerleştiriyoruz. 20.dakikasında fırındaki patatesleri tekrar yağlayıp fırında 20 dakika daha pişiriyoruz. (Böylelikle daha çıtır olacaktır)
Roka ve nar ile servis edebilirsiniz.

 Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder