2 Mart 2021 Salı

Pırasalı Kuru Domatesli Pilav

 Üzeri için malzemeler

4 sap pırasa

10 adet çeri domates

1 çb zeytinyağı

2 tk kekik

1 çk tuz

Pilav için malzemeler

2 bardak baldo pirinç

2 bardak ılık su

1 bardak tavuk suyu

1 tk tuz

2 yk tereyağ

Hazırlanış

Pırasa ve domatesi dilim dilim doğruyoruz.
Pirinci yıkayıp suyunu iyice süzüyoruz.

Tarif

İnce doğradığımız pırasa ve domatesi tepsiye alıp, yağlayıp, tuz ve kekiği ekliyoruz.

180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika aralıklarla kontrol ederek pişiriyoruz.
40 dakika sonra fırından alıp kalan zeytinyağını döküp iyice karıştırıp, tekrar tepsiye yayıyoruz. İlave 15-20 dakika daha pişirip fırından alıyoruz.

Bu sırada pilavı 2 yk tereyağı eklediğimiz tencerede iyice soteliyoruz. 2 bardak pirince 2 bardak su 1 bardak tavuk suyu ekleyip, arzuya göre 1 tk tuz ilave ediyoruz. Orta kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine havlu kağıt serip 15 dakika servis öncesi dinlendiriyoruz.


Görseldeki gibi servis edebilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder