25 Şubat 2021 Perşembe

Pırasalı Makarna

Hazır mevsimi gelmişken sofralarınızı taze taze sebzelerle ve mevsiminde pırasa ile donatmaya ne dersiniz?

Vejeteryan beslenmenin lezzetlerini keşfetmek isteyenleri sayfamıza bekliyoruz.

Malzemeler

4 dal pırasa
2 adet sarımsak
1 adet soğan
1 adet paket makarna
Karabiber | tuz
2 yk ricotto peyniri

Tarif
Kaynayan suya az miktarda tuz ve yağ ekleyip makarnaları 6-7 dakika kadar kaynatıyoruz.
Pırasaları 2 şer cm kalınlığında kesiyoruz. Soğan ve sarımsağımızı küp küp doğruyoruz.
Az yağ eklediğimiz tavamızda soğan ve sarımsağı kavurmaya başlıyoruz. Renk almaya başlayınca pırasaları da ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte aralıklarla karıştırıyoruz.
Pırasalar yumuşadığında baharatları ekip makarnamızın üzerinde hazırladığımız pırasa karışımını servis edebiliriz. Arzuya göre ricottoyu karışıma ekleyip sıcakken karışımla birlikte eritebilirsiniz. Yada servis sırasında ricottoları küçük küçük makarna üzerine serperek servis edebiliriz
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder