25 Şubat 2021 Perşembe

Limon Kabuklu Sarımsaklı Spagetti

Tarif gelsin (Hazırlanış süresi 15 dakika ,4 kişilik)

Malzemeler

1 paket Spagetti
1 adet limon kabuğu
4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 tk karabiber
1 çk tuz
2 yk parmesan rendesi
½ çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanış:

Limon kabuğunu rendeleyin.
Spagettiyi haşlayın(Kaynar suya atın 5 dakika içinde süzün)
Sarımsağı rendeleyin/küçük küçük doğrayın.
Maydanozu küçük küçük doğrayın.

Tarif

Teflon tavayı orta ateşte ısıtın yağı dökün ve sarımsakları ilave edin. Sarımsakların yanmaması için 1 dakika kadar durmadan tahta kaşıkla karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz haşlanmış makarnayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin limon rendesini, maydanozu, karabiberi ve tuzu ekleyin 3-4 dakika ocakta kavurun. En son parmesanı ekleyin ve ateşten alın.

Dilerseniz servis sırasında ekstra parmesan ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder