Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 bardaktan az aşurelik buğday
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
- Buğdayı üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ekleyerek tencereye alın. Yumuşayana kadar kaynatın( ilave su gerekebilir).Bu sırada sarımsağı ezin ve 1 tatlı kaşığı tereyağında soteleyin. Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve sarımsağın olduğu tencereye ekleyip birlikte soteleyin. Ispanaklar yumuşadığında 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve soğumaya bırakın. Genişçe bir kaseye ıspanakları, yoğurdu, pul biberi, ilave tuzu ve pişen buğdayı ( soğuduktan sonra) alın. İyice karıştırın servis sırasında arzuya göre pul biber dökerek servis edebilirsiniz
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder