5 Şubat 2021 Cuma

Ispanaklı Yoğurtlu Meze

 Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 bardaktan az aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hazırlanışı
  • Buğdayı üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ekleyerek tencereye alın. Yumuşayana kadar kaynatın( ilave su gerekebilir).Bu sırada sarımsağı ezin ve 1 tatlı kaşığı tereyağında soteleyin. Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve sarımsağın olduğu tencereye ekleyip birlikte soteleyin. Ispanaklar yumuşadığında 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve soğumaya bırakın. Genişçe bir kaseye ıspanakları, yoğurdu, pul biberi, ilave tuzu ve pişen buğdayı ( soğuduktan sonra) alın. İyice karıştırın servis sırasında arzuya göre pul biber dökerek servis edebilirsiniz
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder