5 Şubat 2021 Cuma

Kestaneli Kurabiye

Ne kadar hafif görünüyor değil mi? Soğuk kış günlerinde kahvenin yanına hemen yaparım derseniz tarifi veriyoruz.

  • Kestaneli Kurabiye 

  • Malzemeler

  • 15 adet kestane
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

  • Hazırlanışı
  • Kestaneleri yıkadıktan sonra kabuklarını bıçak yardımı ile yarıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup 15-20 dk haşlıyoruz.
  • Haşlanan kestaneleri soyuyoruz ve çatal yardımıyla ezerek, ufalıyoruz.
  • Diğer bir tarafta teflon tavada şekeri eritiyoruz ve eriyen şekere krema ekliyoruz.
  • Birlikte bir taşım kısık ateşte fokurdatıyoruz. (şekeri ateşe koyduğunuz ilk andan itibaren kısık ateşte olsun)
  • Sonrasında ilave fıstık ezmesini ve ezdiğimiz kestaneyi ekliyoruz.
  • 5. Tüm karışımı rondodan geçiriyoruz.
  • Unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan aldığımız 2cmlik parçaları avucumuzda yuvarlayarak top haline getiriyoruz.
  • Üzerine hafif bastırıp, tek tek tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece de 25-30 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder