Ne kadar hafif görünüyor değil mi? Soğuk kış günlerinde kahvenin yanına hemen yaparım derseniz tarifi veriyoruz.
- Kestaneli Kurabiye
- Malzemeler
- 15 adet kestane
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- Hazırlanışı
- Kestaneleri yıkadıktan sonra kabuklarını bıçak yardımı ile yarıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su koyup 15-20 dk haşlıyoruz.
- Haşlanan kestaneleri soyuyoruz ve çatal yardımıyla ezerek, ufalıyoruz.
- Diğer bir tarafta teflon tavada şekeri eritiyoruz ve eriyen şekere krema ekliyoruz.
- Birlikte bir taşım kısık ateşte fokurdatıyoruz. (şekeri ateşe koyduğunuz ilk andan itibaren kısık ateşte olsun)
- Sonrasında ilave fıstık ezmesini ve ezdiğimiz kestaneyi ekliyoruz.
- 5. Tüm karışımı rondodan geçiriyoruz.
- Unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan aldığımız 2cmlik parçaları avucumuzda yuvarlayarak top haline getiriyoruz.
- Üzerine hafif bastırıp, tek tek tepsiye diziyoruz.
- 180 derece de 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder