Malzemeler
4
adet patlıcan
1
adet soğan
2
diş sarımsak
1
litre süt
1
yk dolusu un
½
dmt dereotu
1
çk karabiber
1
çk muskat
1
çk tuz
Hazırlanış
1.
Soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğrayın.
2.
Sarımsakları küp küp doğrayın.
3.
Patlıcanı ince ince doğrayıp, tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ve suyu süzün.
4.
Dereotunu ince ince doğrayın.
Tarif
1.
Soğan ve sarımsağı yarım bardak zeytinyağında 5-6 dakika soteleyin.
2.
2 yk dolusu un ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
3.
1 lt sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Beşamel
sos hafif sulu bir kıvama geldiğinde dereotu, tuz ve baharatları ekleyin. Biraz
daha ateşte karıştırdıktan sonra ateşten alın.
4.
Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız beşamelin 3’te 1’ini tepsiye yayın.
5.
Üzerine sıra sıra patlıcanları dizin ve tekrar sos dökün bu şekilde 3 kat
çıkabilirsiniz. (En üstte sos kalacak şekilde ayarlayın)
6.
200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişireceğiz.
Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder