5 Şubat 2021 Cuma

Çökertme

Kalorinin mutlulukla alakası olduğu süper bir tarif geliyooor.Nasıl lezzetli nasıııl

Çökertmenin bir üst versiyonu

Malzemeler
3 adet patates
300 gr kuzu kavurma
1 adet domates
2 adet kapya biber
1 tk biber salçası
1 adet küp şeker
1/2 çk karabiber
1 tutam tuz

Hazırlanış
1. Patatesleri soyun ve yarım cm kalınlığında doğrayın.
2. Biberleri de 1 er cm kalınlığında doğrayın.
3. Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
4. Tencereyi 1 parmak geçecek kadar ayçiçek yağını tavada ısıtın.

Tarif
1. Isınan yağa önce patatesleri atın ve renk alıp kızarana kadar pişirin. Piştiğinde süzgeç yardımıyla yağdan alın ve peçete serdiğiniz tabağın üzerine bırakın. Bir tutam tuz serpin.(Peçete fazla yağı emecektir.)
2. Yağı dökmeyin ve biberleri aynı yağda kızartmaya başlayın. 1-2 dakika pişirmek biberler için yeterli olacaktır.
3. Bu sırada ayrı bir tavada eti sotelemeye başlayın. (Yağ eklemenize gerek yok. Etin kendi yağı yeterli olacak.)
4. Etleri orta-yüksek ateşte aralıklarla karıştırarak pişirin. 15-20 dakika sonra etin tadına bakın yeterince yumuşamışsa etin altını kapatın. (Arzuya göre ete hafif tuz ekleyebilirsiniz.)
5. Sos için eti kavurduğunuz tavadan etleri alıp, biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1 dakika kavurun. (Dilersiniz ayrı bir tavada kullanabilirsiniz.)
6. Sonrasında salçanın üzerine domatesi ekleyin. Hafif tuz, küp şeker ve karabiberi de ekleyip, 2-3 dakika orta ateşte domatesi karıştırırken hafifçe ezin.

Sırasıyla görseldeki gibi patateslerin üzerine eti ve en üste domates sosu ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder