10 Şubat 2021 Çarşamba

Cevizli Kabak Cacığı

 

Cevizli Kabak Cacığı

 

Malzemeler

4 adet orta boy kabak

2 diş sarımsak

3 yk süzme yoğurt

4 yk normal yoğurt

1 kase ceviz

1 tk tuz

1 yk tereyağı

 

Hazırlanış

1. Kabakları küp küp doğruyoruz (olabildiğince küçük)

2. Sarımsağı eziyoruz

3. Cevizi minik parçalara bölüyoruz

 

Tarif

1. Kabağı az yağ eklediğimiz tencerede kavurmaya başlıyoruz.

2. Kabak diriliğini yitirdiğinde, tuzu ekledikten sonra kenara alıp soğumasını bekliyoruz.

3.Kabaklar soğuduğunda yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

4. Bu sırada cevizi tereyağında kavurmaya başlıyoruz. Hafif renk aldığında altını kapatıyoruz.

5.Servis sırasında görseldeki gibi kabakların üzerine cevizi döküp afiyetle yiyoruz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder