Cevizli Kabak Cacığı
Malzemeler
4 adet orta boy kabak
2 diş sarımsak
3 yk süzme yoğurt
4 yk normal yoğurt
1 kase ceviz
1 tk tuz
1 yk tereyağı
Hazırlanış
1. Kabakları küp küp doğruyoruz (olabildiğince küçük)
2. Sarımsağı eziyoruz
3. Cevizi minik parçalara bölüyoruz
Tarif
1. Kabağı az yağ eklediğimiz tencerede kavurmaya başlıyoruz.
2. Kabak diriliğini yitirdiğinde, tuzu ekledikten sonra
kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
3.Kabaklar soğuduğunda yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip
güzelce karıştırıyoruz.
4. Bu sırada cevizi tereyağında kavurmaya başlıyoruz. Hafif
renk aldığında altını kapatıyoruz.
5.Servis sırasında görseldeki gibi kabakların üzerine cevizi
döküp afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder