Gelin bu patik tarifi beraber yapalım.
Muska Böreği
Malzemeler 250 gr kıyma 3 adet yufka 2 adet havuç 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çk karabiber, kimyon, tuz Üzeri için; Yoğurt Sarımsak Pul biber Hazırlanış •Soğanı küp küp doğruyoruz. •Sarımsağı eziyoruz (1 tanesi harca diğeri yoğurda eklenecek) •Havucu rendeliyoruz. Tarif; Az yağ eklediğimiz tavada kıymayı pembeliği giden kadar kavuruyoruz. Üzerine soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Soğan yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonra havucu ekliyoruz ve birlikte sotelemeye devam ediyoruz. En son baharatları ekleyip, harcı soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada yufkayı yarım ay şeklinde (2’ye katlı) seriyoruz. 5’er cm enine kesiyoruz. Kestiğimiz ince uzun yufka parçalarının bize yakın ucuna 1 tk harç koyup, muska şeklinde çapraz katlayarak sarıyoruz. (Pişirirken açılmaması için yufkanın son parçasına su sürüp yapıştırıyoruz.) Ayrı bir tavada yağ iyice ısındığında teker teker börekleri ekleyerek, her iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. Servis sırasında 1 diş sarımsağı ezip yoğurtla karıştırıyoruz ve üzerine pul biber dökerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder