Deniz mahsullü makarna tarifine kim hayır diyebilir?
Malzemeler
300’er gr kabuklu midye ve karides
2 adet büyük boy pembe domates,
3 diş sarımsak,
1 kırmızı soğan ve 1 kuru soğan,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 demet maydanoz,
@barillatr linguine makarna
Karabiber |Tuz| Tatlı kırmızı biber
Tarif:
Kaynattığımız suya tuz ve zeytinyağı ekleyip makarnayı 6 dakika haşlıyoruz. Sertliğini kaybetmek üzereyken (hafif dişe gelir kıvam -al dante) süzüp deniz mahsullü sos ile buluşturmak için bekletiyoruz. Kaynayan makarna suyunu sakın lavabodan dökmeyin bir kenarda bekletin. Çünkü sosu yaparken 2 bardak kadar lazım olacak.
Sos tarifi:
1.adım soğan ve sarımsağı ince ince kıyarak hakiki zeytinyağında 5 dakika domates salçası ile birlikte kavurmak
2.adım domatesleri tercihe göre rende ya da küp halinde doğrayıp karışıma eklemek ve 2-3 dakika kısık ateşte soğanlarla birlikte çevirmek
3.adım diğer bir tencerede kaynayan makarna suyundan sosa bir kepçe ilave edip 1-2 dakika beraber kaynatmak ve bu sırada karabiber tuz ve tatlı biber baharatları ekleyip sosu kısık ateşte dinlendirmek
Son adımda yine kaynayan makarna suyundan sosa 1-2 kepçe daha ilave edip midyeleri ve karidesi domates sosa ilave etmek. Tencere kapağı kapalı şekilde makarna sosunu 10 dakika orta ateşte pişirip makarnaya ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder