25 Şubat 2021 Perşembe

Havuç Çorbası

Malzemeler

4 adet havuç

1 adet kapya biber

5 adet kuru domates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 çk zerdeçal

1 çk karabiber

1 çk toz kırmızı biber

Tuz

Hazırlanışı

Pişirmeye başlamadan önce kuru domatesleri 1 saat kadar zeytinyağında yumuşatıyoruz. Tencereye biraz yağ koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz. Sarımsaklar ve soğanlar da eklenerek 4-5 dakika soteliyoruz. Bu karışıma 1 cm kalınlıkta doğradığımız havuçları ve biberleri de ekliyoruz. Son olarak da baharatları karıştırıyoruz. İlave su yada et suyu tavuk suyu varsa ekliyoruz.

1 saate yakın kaynattıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Patates kullanmadığımız için kıvamı oldukça sıvı olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder