Malzemeler
4 adet havuç
1 adet kapya biber
5 adet kuru domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çk zerdeçal
1 çk karabiber
1 çk toz kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Pişirmeye başlamadan önce kuru domatesleri 1 saat kadar zeytinyağında yumuşatıyoruz. Tencereye biraz yağ koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz. Sarımsaklar ve soğanlar da eklenerek 4-5 dakika soteliyoruz. Bu karışıma 1 cm kalınlıkta doğradığımız havuçları ve biberleri de ekliyoruz. Son olarak da baharatları karıştırıyoruz. İlave su yada et suyu tavuk suyu varsa ekliyoruz.
1 saate yakın kaynattıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Patates kullanmadığımız için kıvamı oldukça sıvı olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder